Termálbéli víg napjaim után...

2016. július 13. 10:55 - Mindennapi kenyerünk

Nekem Zimmer és mennyi 8x310 HUF, okostelefon segedelmével.

Kedves(nek tűnő) hölgy csekkol ki a termálból, udvariasan elköszönök, majd indulok ki cigizni. Na, ez nem lenne sztori, szerencsére a hölgy kisegít, még kint vár valamit vagy valakit.

Rágyújtok, közben odafordulva megjegyzi, olyan "szép időnk van" jelleggel, hogy nincsenek ma sokan. Mivel erre nem mondtam semmit, hozzátette, hogy nem bánom, hogy nincs tömeg, mivel nekünk teljesen mindegy mennyien vannak, itt vagyunk ha kell, ha nem este 8-ig. Rá is vágja (rablóhal csap le így), hogy ezért a fizetésért tényleg mindegy, meg az a rohadt minimálbér. 

Na itt kezdett akadozni nálam a rendszer, eleve honnan tudja, milyen a minimálbér, azon már rég túl van életkor szempontjából és kevéssé hiszem, hogy dolgozott biztonsági őrként valaha, másrészt mióta keres egy vagyonőr minimálbért...

Eltolja a bringát (képletesen és szó szerint is), egy derékig törölközőbe, afelett Ádám kosztümbe öltözött férfi és egy ugyanezt nyakig utánzó hölgy nyomában. A többit megpróbálom szó szerint.

- Magyar? Csehis? Spreche deutsch? English! ÁÁÁÁÁ so!

(magara mutat) 

- Nekem Zimmer csíp, sehr gut, értik?

Hadd ne folytassam...

2. epizód

Fiatalember és fiatal lány jegyet vesznek, euró a fizetőeszköz, kártya használatával. Fiatalember kérdezi, mennyiért számoljuk az eurót. Kolléganő jelzi, hogy 310-ért. 

Produkció: okostelefon előkap, pötyögés, majd végszó:

2480, stimmel! (közben felpillantott az árlistára)

(nem figyel, de a fiatal lány nagy sóhajjal veszi tudomásul, hogy aki hülye, az hülye, ennyi...)

Kis magyarázat:

A belépő 8 euró, forintban is ki van írva, 2480 HUF.

Feladvány: ha már tudod, hogy 310-ért váltják az eurót, akkor mi a tökönlőtt lőtéri kutyáért kell ezt okostelefonnal átszámolni?

Még nekem is megy, pedig matekból nem vagyok jó.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://termalbelivignapjaimutan.blog.hu/api/trackback/id/tr7011925041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Termálbéli víg napjaim után...
süti beállítások módosítása