Termálbéli víg napjaim után...

2016. december 16. 23:11 - Mindennapi kenyerünk

Praktikus ember a magyar, be kell, hogy lássuk...

Mi magyarok, Isten választott népe, a Szíriuszról, akik még Jézus rokonai is balkézről, és úgy születünk, hogy már a járókában tudunk hátrafelé nyilazni, nagyon praktikus emberek vagyunk. Bebizonyítom.

Régen volt egy olyan szó, hogy lopás, ha igeként használták, az volt a lopni és ragozott alakjai, és aki mindezt elkövette, az volt a tolvaj. 

Felvilágosítalak, ez a szó már nem létezik, pontosabban olyan, mint a Parlament. Az is kívülről amolyan állami, nagyon hivatalos, törvényhozásra szánt épületnek tűnik, de egy jólszituált kereszténydemokrata képviselő megmagyarázta, hogy az egy templom. Én ezt megértem, azért nem járnak be, csak, ha muszáj, mert nem tudják mikor kell felállni, meg aztán ott van az a roppant kényelmetlen epizód a katolikus misében, hogy "...és most köszöntsétek egymást a béke jelével..." vagy valami ilyesmi és akkor az ember az összes körbeállóval kezet fog és ájtatos képet vág. Na ezt a kézfogásos dolgot képzeld el egy olyan helyen, ahol még frakción belül is rühellik egymást az emberek. Mondjuk én sem járok templomba, de ott nem is fizetnek ennyit a békességért. Ott a békesség a fizetség, abból meg nem élünk meg. (nem háborog, római katolikus vagyok és nem vagyok ateista).

És nem azért nem létezik, mert a harmadik évezredbeli nyelvújítók, a Magyar Tudományos Akadémia tagjai (hadd ne írjam már ide, melyik részlegük hozta össze 8 év alatt a helyesírás új szabályait, mert szerintem ők is szégyellik már) kihúzták a szótárból, mint kozmetikus az egyszeri, kölcsönből élő, kokainfüggő, cserbenhagyásos gázoló fiatal hölgy szemöldökét, hanem más van helyette. Nem, nem a korrupció az. Olyan sincs.

Na itt lép képbe a praktikusság. Nem írom le ki (politikus, perszehogy), de okosan elmondta, hogy a korrupció rendszerszinten megszűnt, mert megszüntették. Ebben a mondatban van igazság. Igaz nem sok, de van. Namost, ha valami rendszerszintű és meg kellett szüntetni, akkor létezett, nem? Logika.

Mengyi Voldemort aztán ráébresztett, hogy olyan szerteágazó szinonímarendszer született, hogy le a kalappal. És még hülyézzük a politikusokat. Ott van például a meghívásos közbeszerzés, alkotmányossági költség, Új Széchenyi Terv, felcsúti űrállomás akadémia, a sport és a TAO, az Öveges-labor, a 2017-es vizes VB (ami már most 4-szer annyiba kerül, mint az eredeti költségvetés volt), 1956-os emlékév újrahasznosított Desmond Child dallal (a francnak nem valami Bon Jovi slágert vett elő), meg óvodás rajzok és látványtervek alapján gombamód szaporodó emlékművekkel ésatöbbi. Csak ki ne derüljön, hogy Schmidt Mária is harcolt a Corvin-közben. Ne röhögj, még van hátra az évből.

Kedvesem meg szokott róni (nem ám komolyan, csak már észreveszi), mikor Hofit idézek. Hiába, egyrészt kívülről tudom az összes előadását, másrészt a humora és minden poénja a mai napig aktuális.

És hogy mindezt hogyan lehet elviselni? Úgy ahogy ő. Humorral. Mert ez az egész már sírva röhögős, dehát sírva vigad a magyar, nem?

Reggel felkelek, kávéfőzés, cigaretta, kinyitom az újságot, hadd lám ki lopott. A francba, megint kihagytak.

Mindig kihagynak. Titeket is. De addig jó, addig nem leszel mocskos.

És addig csak röhögünk Hofi után szabadon, mi is a korrupció.

Amiből kihagynak. 

Szerencsére.

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://termalbelivignapjaimutan.blog.hu/api/trackback/id/tr6412053221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dunántúli gyerek 2016.12.19. 06:43:12

Egyetértek hogy a korrupció veszélyes a társadalomra.

Mindazonáltal az Őfelsége ellenzéke által megénekelt korrupcióból 6 év alatt csak nagyon kevés minimális konkrét vádat sikerült egyáltalán megfogalmazni, nemhogy igazolni.

És legyen a korrupció bármennyi, az állam ma meg tud élni állandó hiány és adósság halmozás nélkül. Tehát a polgárnak akkor is olcsóbb, mint a megelőző rezsim, ha minden egyes adóforintot fidesz haverok kapnak, és nem épül/szépül belőle semmi.

Úgy gondolom a legfontosabb szavazórétegből, aki még nem döntött hogy kire szavaz, vagy szavaz-e egyáltalán, a baloldal a korrupció általános emlegetésével 6 év alatt egy szavazót sem nyert meg. A 2010ben is a baloldalra szavazókat lehet ezzel többé-kevésbé megtartani.

2016.12.19. 08:44:41

@dunántúli gyerek: Keveset sikerült megfogalmazni? EGY IS SOK!!!!
És amíg Polt a főügyész, addig itt fideszes akkor sem kerül sittre, ha élő csecsemőket darál le.

ogli dzsí 2016.12.19. 09:08:02

@Ylim: Ne hisztiizz, nem egy is sok hanem ha 2010 óta minden adófillért személyesen orbán temetett el felcsúton a kertben, a rezsim nekem akkor is olcsóbb mint a szoci rezsim, mint az fentebb kifejtére került.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.12.19. 09:56:16

@Ylim:

Az nem zavar, hogy az MSZP 2002 után saját biztottságot hozott létre, Keller Laci vezetésével, és saját főügyészt jelölt ki ?
Tudod hány eljárás volt ?
Egysem.

Azt tudod, hogy az MSZP-s pofátlan végkielégítéseket amit a Fidesz elvett különadóval, az EU bírósága visszavizettette a szoci tolvajoknak ?

És azt tudod, hogy pl Fapál Juhász perben, ahol Fpál 3 lakást vett bagóért az államtól, miután flee annyiért bérelte felmentés született ?

Azért kérdem, mert pl most ROgánt pont a kedvezményes bérleti djak, és áron aluli értékesítés miatt támadják a ballibek.
Azok a ballibek, akiknél Molnár Gyulától, Fapálon keresztül, Hunvaldig majd mindenkit felmentettek ezügyben. (Hunvald esetén csak részben)

konrada 2016.12.19. 10:01:15

@Ballib cenzúrázók réme 18:
Ez nem menti a ma tolvajait, hogy a másik is...

...de az a tény megmenti őket, ahogyan a másik amellett az országot igazgatta...

Ad Dio 2016.12.19. 10:13:04

A korrupció és a képviseleti demokrácia elválaszthatatlanok. Ideje elmozdulni a közvetlenség irányába.

konrada 2016.12.19. 10:36:43

@ogli dzsí:
...volt most egy elgondolkodtató nemzetközi ítélet a múlt héten.
Adott volt úgye a kafetériás kajajegy. A terítés dolga a cégeké, a reklám a kormányé..., innováció, beruházás-bevezetés így semmi, csak az üzemeltetési (gyártási-logisztikai) költségek voltak rajta.

Ezt úgye a francia cégek csinálták. Az ítéletben 7 milliárd forintot ítéltek meg az egyik cégnek elmaradt haszon címen.
Ebből most ellenzéki oldalon már kezdtek volna felépíteni egy új legendáriumot, melyben a tolvaj kormány miatt kell a népnek ezt visszafizetni...
...de rájöttek hogy tán mégsem kéne...

...pedig én egy percig sem gondolom azt, hogy a mostaniak kevesebbet lopnának, mint elődei.

De itt látszik a fő különbség: amikor a franciákkal talicskáztatták ki, abból az országnak legfeljebb az a dícsőség jutott, hogy lett egy francia Becsület-rendes vezetője,

...most meg abból a haszonból (természetesen a megfelelő pártembereknek átadott pár börönd pénzen kívül - mert gondolom, ha Simonék, megkapták annó, akkor a mostaniak is) gyerekeknek üdültetés, az üzemeltetőknek meg munkahely lett...

Mindennapi kenyerünk 2016.12.30. 19:30:32

Így év végén köszönöm, hogy ennyien elolvastátok ezt a posztot és még a kommentjeitekkel is megtiszteltetek.
Én úgy vagyok vele, hogy, ha sikerül elérnem, hogy normális keretek között sikerüljön beszélni egyáltalán egy témáról, ami fontos, az már siker.
Nekem ez hiányzik.

Ezért a posztok iróniája.
Szóval köszönöm. ;-)
Termálbéli víg napjaim után...
süti beállítások módosítása