Termálbéli víg napjaim után...

2016. december 31. 09:39 - Mindennapi kenyerünk

Évértékelő a Szíriuszon, avagy 2016 egy jó év volt. Is.

Kedves elvtársak, elvtársnők, barátaim, gyíkemberek. Is.

27 éve tértem haza az otthon melegéhez, ott hagyva elvtársakat, elvtársnőket, barátaimat, gyíkembereket. Is. Odaát remek munkát végeztünk, felkészítettük a magyarokat az eljövendőre, kiképeztük őket atomcsapás, szegénység, cenzúra, diktatúra ellen. Úgy érzem nemes sikerünk immunissá tette őket a csapások ellen, ebben segítségeteket köszönöm, néhányatokat név szerint is meg kell, hogy említselek, megérdemlitek. Is.

Kedves Aczél elvtárs, barátom, is. Köszönöm neked Fekete Györgyöt, innen nézve sok tekintetben rád emlékeztet. Szigorú, vasalt csizmában tapossa a művészet útját, nem enged semmiben, különösen nem abban, amiben egy kis logika is van. De ha nem haragszol, hozzátenném, hogy azért is remek választás volt, mert ennyire pénzéhes te sosem voltál, és legyünk őszinték kedves barátom, kultúrpolitikusnak te túl okos vagy. Utóbbi tekintetében György szerencsére még az átlagot sem tudja hozni. A Magyar Tudományos Akadémiát külön megemlíteném, zseniális ötlet volt szabad kezet adni nekik, lassan ők sem tudják mit is kutatnak. Nem is folytatnám, igazi elvtárs, kolléga, barát vagy. Is.

Kedves Gáspár elvtárs, barátom, is. Köszönöm, hogy megbékéltél velem, te is tudod, én is tudom, politikában nincs barátság. Köszönöm a rengeteg háttérmunkát, amit Lázár János felkészítésébe öltél, úgy érzem, szólj, ha tévednék, megérte. Tökéletes szereplője a közéletnek, mint egy villámhárító és jégcsákány keveréke, ha nyugalom van ellentéteket szít, ha ellentétek vannak, lesöpri az asztalt. De ügyelhettél volna rá, hogy ne derüljön ki, hogy közülünk való, nagyon kisstílű dolog volt egy ujjlenyomaton elcsúszni. Igaz, ezt ő amúgy is az előnyére fogja felhasználni. Amúgy valld be, hogy a Kormányinfó a te ötleted volt, nem is értem, ezt miért nem hoztad elő annak idején, mikor közösen dolgoztunk. Egy igazi elvtársnak, barátnak mindig van meglepetése. Is.

Kedves Marosán elvtárs, barátom, Buci Gyuri. Is. Úgy érzem tehetséged és gondolkodásod sok helyen visszaköszönt idén is. Nem, nem a zsömlék minőségére gondoltam és kérlek felejtsd már el ezt a rossz szokásodat, hogy mindig közbeszólsz. Köszönöm a Magyar Nemzeti Arcvonalat, a Betyársereget, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalmat és a többi marhaságot is. Nélküled ez nem jöhetett volna létre, bár megjegyzem, emberélet kioltása az első 50 éves tervben nem szerepelt. Mindenesetre örülök, hogy a felsoroltaknak még annyi eszük sincs, mint neked volt, de szerepük éppoly fontos.

Üdvözlöm Hofi elvtársat köreinkben, nagyon örülök, hogy fellépései között tudott időt szakítani, hogy itt legyen velünk. Hofi elvtárs, barátom, nem tudom mi a titkod, és tudom sosem árulod el, de minden szavad, minden előadásod, minden poénod idén ugyanúgy aktuális volt, mint mikor engedtük őket mondani. Ez sikerünk igazi fokmérője, nélküled ez nem sikerülhetett volna. Igaz, ha lehetek egy kicsit büszke, ehhez az én ráhatásom is kellett, örülök, hogy ilyen sokszor volt részem társaságodban Balatonaligán. Megnyugodhatsz, Marika krumplistésztája az elmúlt évek során sokat javult. Azóta a gyalogosok helyzete is sokat fejlődött, mielőtt megkérdezed. Újra. Is.

Sokáig győzködtek, hogy ezt is elmondjam, kedves elvtársak, barátaim, is, hát megteszem, de nem szívesen. Káposztástészta és krumplileves ígérete vett rá, bevallom. 

Úgy érzem, Orbán Viktor jó választás volt. Győzködtek sokáig, sok név felmerült, ki méltó örökségünket hordozni, de említett elvtárs tökéletesen megfelelt a feladatra. Tudjátok nagyon jól, a magyar csak úgy hajlandó túlélni, ha naponta belerúgnak, bezárják, feljelentik, nincs mit ennie, befolyásolják, hazudnak neki, kiforgatják a zsebeit, is. Ettől úgy érzi, neki harcolnia kell, mert csakazértis. Fogalma nincsen, pontosan miért is harcol, de harcol és még ösztönzi is a hasonszőrűeket, hogy gyertek, fel támadunk! Hogy kire, az mindegy. A sakkból ugye tudom, hogy támadni kell, mert mi ugye ütünk. Jobbbra is, balra is. Nevében hordozza Orbán elvtárs a győzedelmes jövőt.

Úgy érzem tökéletes munkát végeztünk. A magyar nemzet fejlődése ugyan további 1000 évre biztosan megreked, de kimondhatjuk, vállalásunkat teljesítettük, jó kezekben hagytuk az országot.

És tegyük hozzá, a házibajnokságban továbbra is az élcsoportban járunk, valamint ígéretesnek látom az USA és Oroszország összeborulását, így következő évértékelőmben akár az első helyet is ünnepelhetem.

Aczél elvtárs bökdös itt, azt mondja a befejezésem nem fair. Nem szokott ilyet mondani, csak, ha muszáj.

Szóval lehetséges, hogy jövőre, aktuális évértékelőmben a házi bajnokság első helyét ünnepelhetjük magyarjainkkal. A patkányokkal és a csótányokkal holtversenyben. A többi nép egyszerűen nem elég érett a túlélésre. Főleg nem globális háború esetén. Sem.

Mindenkinek jó szórakozást, érezzétek jól magatokat!

Elnézéseteket kérem, engem vár a káposztás cvekedli, a krumplileves és különleges látogatóm, akit Rogán elvtárs felesége barterüzletben a SpaceX űrhajójával juttatott el hozzám. Hiába sakkozni igazán csak Anatolij Karpov barátommal szeretek, remélem Hofi elvtárs ezen nem sértődik meg.

És még egy kérdés, de, ha nem akartok, nem válaszoltok. Mészáros Lőrinc és Simicska Lajos melyikőtök áprilisi tréfája is volt? Mert, ha vicc volt, akkor durva, ha komoly, akkor kemény évek vannak még hátra az első 50 éves tervből.

És most visszakapcsolunk a Földre. Áder János köztársasági elnök beszédét láthatják, hallhatják. De először a Himnusz.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://termalbelivignapjaimutan.blog.hu/api/trackback/id/tr4312085357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Termálbéli víg napjaim után...
süti beállítások módosítása